Catalogus:

Mould-made Aquarelpapier

Vroeger werd papier met de hand gemaakt waardoor prachtige schepranden ontstaan. De methode van papier maken die het dichtst bij de traditionele manier in de buurt komt, is de methode waarop het 'mould-made' papier gemaakt wordt.

Door deze ambachtelijke manier van produceren is het mogelijk om in het algemeen het papuer een zeer hoge stabibliteit te geven. Dit is voor onder andere aquarelpapier zeer belangrijk. Ook het absorptievermogen en de vloei-eigenschappen zijn beduidend beter dan van papiersoorten die op de langzeef-papiermachine worden geproduceerd. Het bijzonder homogene papier met subtiele oppervlaktestructuren kan in gewicht variëren van 80 tot 600 grams.

Papier wat op de langzeef-machine wordt geproduceerd is goedkoper omdat het papier veel sneller door de machine gevoerd kan worden waardoor er meer papier per minuut geproduceerd kan worden.

Eén van de weinige papierfabrikanten die dit proces nog voert met de traditionele rondzeef is Hahnemühle. Bijvoorbeeld het Cézanne aquarelblok is volgens de mooie 'mould-made' methode op de rondzeef gemaakt. Om die reden hebben we dit blok aan onze collectie toegevoegd. Het is echt een juweeltje in de papiercollectie.

Dit papier is aan de oppervlakte gelijmd waardoor het bijvoorbeeld net als Arches aquarelpapier goed radeerbaar is. Hierdoor zijn correcties in uw aquarel mogelijk. Iets wat bij goedkoper papier moeilijk gaat.

We nodigen u uit om in onze winkels een proefvelletje aan te vragen waarmee u voor uzelf kunt bepalen of dit papier iets voor u is.

Hahnemühle beheert het papier maken tot in elke vezel!