Catalogus:

LATEX (RUBBER) 1000ML


Art. nr.: 0000468066

€ 21,80
Incl. BTW p/st.
Aantal:


Online op voorraadLATEX (RUBBER) 1000ML

Latex wordt in de beeldengieterijwereld zeer veel gebruikt als mallenmateriaal. Het is zeer rekbaar, scheurvast en prettig geprijsd. Nadelen zijn de krimp, de onbestendigheid tegen verscheidene stoffen zoals polyesterhars en was bij 80º C (kaarsen gieten). Verder is het opbrengen met de kwast van de latex nogal bewerkelijk. Latex moet vorstvrij bewaard worden.
Wilsor Latex is over het algemeen iets dikker dan andere merken (yoghurtdik) want er is al een verdikker aan toegevoegd. Hierdoor bent u in ongeveer 8 lagen klaar (afhankelijk van het object).

Gebruiksaanwijzing:
De meeste gebruikte methode is het aanbrengen met de kwast van enige lagen vloeibare latex op het moeder model. Een losmiddel is meestal niet nodig. Metalen (zoals koper)kunnen aangetast worden, maar omgekeerd wordt vloeibare latex ook aangetast door sommige metalen (koper, tin en in mindere mate ijzer). Maak voor de zekerheid eerst even een proefje.
Latex kan gekleurd worden door het inmengen van poederpigmenten die in water zijn gewreven. Altijd eerst een test maken of de pigmenten en de latex elkaar verdragen, ook wat betreft de houdbaarheid van de gekleurde vloeibare latex. Soms verstijft deze na enkele uren/ dagen door toevoeging van vulstoffen of pigmenten.
Steeds als een laag droog is, zet men de volgende laag op totdat voldoende dikte is bereikt. De droogtijd van een laag is afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie. De latex is droog als de witte kleur veranderd is in een min of meer transparant geelbruine kleur.
Kwasten e.d. na gebruik meten uitspoelen met water, voordat de latex opgedroogd is.
Latexmallen zijn zeer geschikt om gips en betonnen voorwerpen te gieten. Enkele afgietsels van polyester kan ook wel afhankelijk van de dikte van de latexmal. (Wel oppassen voor de hoge temperatuur die de uithardende polyester kan bereiken.)
Bij veelvuldig gieten van gips en beton zal dit hoe langer hoe meer aan de latex gaan hechten. Hiervoor is een speciaal losmiddel op siliconenbasis voor dat dun in de mal moet worden aangebracht. Gebruik nooit minerale olie, benzine, boenwas(terpentine) om latex in te vetten of schoon te maken.


Art. nr.: 0000468066
Merk Wilsor
EAN 8716326032015

Art. nr.: 0000468066
Merk Wilsor
EAN 8716326032015


Vaak samen gekocht