Catalogus:

TRI-ART CRACKLING MEDIUM 1000ML


Art. nr.: 0000482423

€ 27,83
Incl. BTW p/st.

Dit product is op dit moment niet beschikbaar.

Wil je geïnformeerd worden over de beschikbaarheid?


TRI-ART CRACKLING MEDIUM 1000ML

Craquelé of craquelure is de benaming voor een gebarsten verf- of vernislaag (in olieverf) in de vorm van grillig gevormde scheuren. Met dit medium kun je dit effect nabootsen in acrylverf.
Breng een laag crackle medium aan over een al gedroogde laag acrylverf. Laat dit 12 uur drogen en breng vervolgens een andere kleurlaag aan. Het resultaat is een craquelure in de bovenste laag waarbij de kleur van de laag eronder zichtbaar wordt.
Dit medium is daarna weer overschilderbaar.
Een andere methode is: een droge kleurlaag acrylverf, daarover een laag crackle medium (een uur laten drogen) , nog een laag crackle medium ( twee uur laten drogen) en daarna toplaag acrylverf. Voor een fijne craquelure dient de acrylverf iets verdunt aangebracht te worden en voor grove craquelure dient men juist een dikkere laag aan te brengen.
Tips:
1 - Schenk het crackle medium in een bakje en roer dit een beetje door, daardoor wordt het iets dikker en dat maakt het egaal uitsmeren op de gekleurde ondergrond makkelijker. Als het medium te dun is kan het gaan parelen.
2 - Hoe langer je wacht hoe makkelijker de toplaag aangebracht kan worden.
3 - Breng je de toplaag aan met een penseel zullen de breukjes ontstaan in de richting van je penseelstreek. Breng je de toplaag aan met een spons, dan zal het effect grilliger en zonder richting zijn.
Let op: Wanneer je te snel de toplaag acryl die moet gaan craqueleren aanbrengt op de crackle medium dan zal je deze weer oplossen en krijg je geen of weinig effect.Art. nr.: 0000482423
Merk Tri-Art
EAN 626309103602

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf een recensie