Catalogus:

WINSOR & NEWTON ARTISAN LIJNOLIE 75ML


Art. nr.: 0000480141

€ 6,94
Incl. BTW p/st.
Aantal:


Online op voorraadWINSOR & NEWTON ARTISAN LIJNOLIE 75ML

Lijnolie, de perfecte olie om mee te werken in je latere lagen. 

Lijnzaadolie van uitstekende kwaliteit, waarmee je gemakkelijk het fat over lean principe hanteert. 

Het vet of mager principe is bij de meeste olieverfschilders wel bekend. de eerste lagen in je olieverf schilderij vermeng je zoveel mogelijk met olievrije oplosmiddelen (zoals bv. terpentine of gamsol), en de lagen daarna gebruik je olie om je verf mee te vermengen. Dit zorgt ervoor dat de onderste lagen niet sneller drogen dan de bovenste lagen waardoor geen cracquelee kanontstaan. Daarnaast heeft het nog een groot voordeel: Het maakt het werken in lagen makkelijker omdat de onderste lagen niet zo snel vermengen met de kleuren die je hierop smeert. (Hierdoor krijg je geen modderig effect met allemaal lagen en kleuren die met elkaar vermengen zonder dat je dat wil).

Lijnzaad olie is een soepele glanzende olie. Het heeft van de meeste olieën de snelste droogtijd, namelijk 3 tot 5 dagen. Het heeft een zeer lichte doch gelige ondertoon die de kleur van je verf dus enigszins kan aanpassen. 

Een alternatief is saffloerolie, welke iets neutraler van kleur is, maar deze kent een minder soepele substantie en heeft een langere droogtijd. 

Eigenschappen:

  • Essentieel als je in lagen werkt met olieverf
  • De meest populaire olie die gebruikt wordt bij olieverf
  • Gemaakt om het vet-over-mager principe te kunnen hanteren
  • Hoge kwaliteit van winsor&newton
  • Droogtijd 3 tot 5 dagen
  • Heeft de beste consevatieeigenschappen van de olies waarmee je kunt werken.

Ben je opzoek naar het perfecte oplosmiddel om de laatste lagen van je olieverfschilderij mee te finishen? Twijfel dan niet en bestel deze lijnzaadolie.Art. nr.: 0000480141
Merk Winsor & Newton
EAN 884955013014
Inhoud 75ML
Type Olie

Vaak samen gekocht