Catalogus:

DAS LUCHTDROGENDE KLEI 1000 GRAM WIT


Art. nr.: 0000467921

€ 7,07
Incl. BTW p/st.
Aantal:


Online op voorraadDAS LUCHTDROGENDE KLEI 1000 GRAM WIT

Toegankelijk voor iedereen die wil boetseren.

Kleien is een leuke veelzijdige hobby waarmee je veel kanten op kunt. Veel klei is echter wat ontoegankelijk omdat je een dure keramiekoven nodig hebt om het af te bakken. 

Gelukkiger zijn er goede alternatieven! Zoals luchtdrogende klei van DAS. Deze klei hoeft namelijk in zijn geheel niet afgebakken te worden, maar droogt vanzelf hard op. De klei bevat speciale vezels waardoor het extra hard wordt.

Luchtdrogende klei is minder geschikt voor pottenbakken, maar wel heel geschikt voor het maken van sculpturen. Ook het opbouwen van verschillende elementen dmv verbindingen is geen probleem met luchtdrogende klei. Wel is het minder geschikt om kleine fragiele onderdelen te maken, omdat deze breekbaar zullen zijn bij droging. Dit valt goed te ondervangen met het gebruik van andere materialen zoals bv. Ijzerdraad.

Luchtdrogende klei zal na droging ongeveer 1% krimpen. Na droging is de klei goed te bewerken. Je kunt het schuren met fijn schuurpapier en het is te beschilderen met verschillende (reguliere) soorten verf. Je hoeft dus ook geen dure glazuren aan te schaffen! Door de witte kleur pakt het verfkleuren goed op. Zeer geschikte materialen om gedroogde DAS klei mee te bewerken zijn bv. Tempera en acrylverf. Maar ook waterverf en gouache behoren tot de opties! Of het mengen van verf met de klei zodat de klei zelf een kleur krijgt. Wil je een meer authentieke klei-uitstraling? Dan wordt er ook DAS klei in de kleur terra cotta verkocht.

Tot slot is je eindwerk voor extra vernis en een "glazuur" uitstraling ook nog te vernissen. Door een sprayvernis te gebruiken voorkom je dat de klei opnieuw zacht wordt. 

Eigenschappen:  

  • Klei die je kunt gebruiken zonder oven!
  • Droogt hard op.
  • Na droging goed te bewerken met bijna alle soorten verf.
  • Eenvoudig in gebruik.
  • In witte kleur, om gemakkelijk te bewerken met verf. Of terra cotta voor authentieke klei-uitstraling.

Wil jij graag met klei werken, maar wil je niet het gedoe van een klei-oven zoeken of aanschaffen? Gebruik dan deze luchtdrogende klei van DAS.


Art. nr.: 0000467921
Merk Das
EAN 8000144074105

Art. nr.: 0000467921
Merk Das
EAN 8000144074105


Vaak samen gekocht