EXPOXY LAMINEER/IMP.HARS 700GR SET (HARS + HARDER)

Art. nr.: 468226

Van Beek

Verpakking:

Besteleenheid: 1

Vergelijk

€ 26,95 /Stuk

Beperkt voorradig
  • ( Max 60 karakters )

Product details

Product omschrijving

EXPOXY LAMINEER/IMP.HARS 700GR SET (HARS + HARDER)

Epoxyhars is een hoogwaardige, heldere, sterke en slijtvaste hars die niet krimpt bij uitharding en is daarom een geliefd materiaal voor het maken van mallen. Epoxyhars hecht prima aan bijna elke ondergrond. De houdbaarheid van de hars en de harder is in principe onbeperkt maar onder de 10 graden Celsius neigt de hars naar kristallisatie. De mengverhouding van de epoxyhars tot de harder is 3 : 1. Let bij de verwerking erop dat vooral de harder huidirritatie kan veroorzaken en de damp van de harder kan zorgen vor overgevoeligheid aan ogen en ademhalingesorganen. Ons advies: Werk met handschoenen, gebruik een masker en zorg voor goede ventilatie.

De mengverhouding van de epoxyhars tot de harder is 3 : 1. Het gebruik van meer harder zal niet een hogere verwerkingssnelheid (zoals bij polyesterhars), maar wel een slechter resultaat geven.

Deze lamineer epoxy is,na uitharding sterk, tot 70 graden Celsius. De minimale verhardingstemperatuur is 0ºC.

Bij het gieten van dikke delen (meer dan 1-2 cm) zal de temp. tijdens het uitharden gemakkelijk boven de 100º kunnen stijgen en begint het epoxymengsel te koken en te schuimen. Er moet dus voor gezorgd worden dat de temperatuur tijdens de harding niet boven de 100ºC komt.
Men kan hiertegen het volgende doen:
A: niet dikker dan 1-2 cm gieten.
B: het epoxymengsel vullen met vulstof.
C: de begintemperatuur lager te nemen.


Specificaties

Art. nr.: 468226
Merk Van Beek
EAN 8716326021019