VCB GTS POLYESTER-GIETHARS 1KG + VERHARDER

Art. nr.: 468441

VossChemie

Verpakking:

Besteleenheid: 1

Vergelijk

€ 27,66 /Stuk

Voorradig
  • ( Max 60 karakters )

Product details

Product omschrijving

VCB GTS POLYESTER-GIETHARS 1KG + VERHARDER

De voor laminaten meest gebruikte kunstharsen zijn polyester en epoxy. Deze harsen behoren na het uithardingsproces tot de thermoharde kunststoffen.(Thermoharde kunststoffen kunnen door verhoging van temperatuur niet meer plastisch, vloeibaar of kneedbaar worden gemaakt.) Polyester is daarbij de meest gebruikte en goedkoopste van de twee.
Epoxy is duurder en wordt toegepast waar het aankomt op een grote maatnauwkeurigheid en maatvastheid d.w.z. minimale krimp tijdens het uitharden en optimale bestendigheid en hechting aan diverse materialen.

Polyesterhars GTS is een koudgietbare, waterheldere polyesterhars welke na uitharding met mekp. katalysator glasheldere gietstukken geeft. GTS is reeds voorgemengd met een speciale versneller, zodat voor gebruik uitsluitend katalysator behoeft te worden gemengd. Afhankelijk van het te gieten volume mengt u 0,6 tot 1% katalysator. U past 0,6% toe bij het gieten van grote stukken (bijv. 10 bij 20 bij 30 cm.), 1% gebruikt u als de giethoogte slechts 1 cm. is.Met dit type hars zijn grote gietstukken te maken, omdat de warmteontwikkeling tijdens de uitharding gering is in vergelijking met andere polyesterharsen. Door menging van GTS met vulstoffen zoals talk, kwartsmeel of zand, kunt u de kostprijs van de hars belangrijk verlagen. Een ander voordeel van deze toevoeging is het verminderen van de krimp en de lagere warmte-ontwikkeling. Moet een product slagvaste eigenschappen bezitten dan is het noodzakelijk de hars met een bepaald percentage flexibele menghars te mengen. Afhankelijk van de vereiste mate van slagvastheid kan de GTS tot de verhouding 2:1 met flexibele menghars worden gemengd.


Specificaties

Art. nr.: 468441
Merk VossChemie
EAN 5425027470127